Volfram legering Skärmning I Medicinska

nukleär strålskärmning bild

Volframlegeringar Spruta skärm

WHA anges ofta för sprut sköldar i stället för bly. Det är lättare för teknikern eller läkaren att transportera och använda. Volframlegeringar Spruta Shield 3cc: 9 mm tjock glass-5.2g/cc ger optimalt skydd och är lätta att byta. Fullt exponerad nålnav kan du visuellt kontrollera korrekt venös insättning före injektion. Volfram legering Teckning Spruta Shield 3cc: 2 mm solid hård fläns hjälper till att skydda handen när man tar ut vätska från en ampull. Flänsen är lätt tas bort för att möjliggöra övergången från ritning dos till patienten injektion. 9 mm tjock glass-5.2g/cc ger det bästa skyddet för alla glas i varje spruta sköld och är lätta att byta. Twist-sväng och sprutan hålls stadigt.

Positronemissionstomografi (PET)

Positronemissionstomografi (PET) är en av de nukleärmedicinska tekniker för diagnos. Även röntgen ger information om strukturen av kroppen, PET visar den kemiska funktionen av en viss organism. PET innebär injektion av FDG (en glukos-baserad radionuklid) från en avskärmad spruta i patienten. Som FDG färdas genom patientens kropp som den avger gammastrålning som detekteras av en gammakamera, från vilken den kemiska aktiviteten inom celler och organ kan ses. Varje onormal kemisk aktivitet kan vara ett tecken på att tumörer är närvarande.

Cancerbehandling

Volfram tunga legeringar används vanligen för maskinen behöver intensitetsmodulerad strålning, som kunde skydda frisk hud vävnad under cancerbehandling. Det kan vara till hjälp för att rädda liv genom att eliminera cancerceller och skydda omgivande frisk vävnad.

brachyterapi

När det är svårt att komma åt de sjuka cellerna direkt, är det möjligt att använda en annan typ av strålbehandling, så kallad efter lastning (en version av brachyterapi). Denna teknik består i att implantera en radioaktiv frö inuti patientens kropp, via en kateter. Före och efter behandling fröet hålls i en stor volfram säker, för att skydda patienten och vårdpersonalen mot strålning.